2 oktober 2020
19:15

Gamlestaden FF

GaFF bjöd upp till dans på guldfest

Fredagkväll och match mot serieledande Bergsjö som vid seger skulle ta hem seriesegern. Med tanke på tiden så var det givetvis konstgräs. Det var med sorgsenhet man tittade ner på den mycket fina oanvända naturgräsmattan några meter nedanför. Bara 13 man i truppen men vilka gubbar å andra sidan.

FÖRSTA HALVLEK
En förväntad matchbild där BIF har mycket boll och vi ligger rätt på dom flesta positioner. Vi hittar ytor offensivt men får inte ut så mycket av det ändå.
Redan i minut 12 så smäller det i fel ända då en BIF spelare chippar bollen ovanför våra mittbackar och Bublica smyger in bakom, hinner ta ner bollen och lägger in den ostörd, 1-0! Riktigt fint mål men fruktansvärt irriterande med tanke på det vi pratade om innan match.
Första halvtimmen så har vi det lite jobbigt med BIF:s yttrar som är riktigt vassa. Bergsjö har dock väldigt få avslut på mål.
Vi har två lägen i första halvlek, ett riktigt fint långskott av Henke som räddas till hörna och en nick av Glenn som målvakten håller.
Känslan i paus är ändå bra, vi är ju med i matchen och ett stort steg framåt jämfört med förra veckan.

ANDRA HALVLEK
Egentligen ingen större skillnad i matchbild mot första. Kanske att matchbilden blir ännu mer tydlig att BIF har mycket bollinnehav men vi försvarar oss bra och självklart så blir det några avslut på mål från BIF men väldigt få bra lägen.
Vi har en nick på hörna från Sebbe och en frispark som räddas som Lasse slår.
Annars så är höjdpunkterna dessa:
1. TJ i BIF får något konstigt spel när han är på bänken och sprutar vatten och skriker medans hela Bergsjövallen undrar vad som händer.
2. Sulle i BIF slår Van Dijk krossbollar, stenhårda på läppen. Kan vara det sjukaste mittbacksspelet med boll vi sett i sexan.
3. Martins tackling när han springer rakt fram i 10 meter och bröstar ner BIFspelaren som studsar ner i backen.

SAMMANFATTNING
En ensidig matchbild som sagt, där vi absolut inte ska skämmas för våran insats. Ingen faller ur ramen utan vi gör det vi är kapabla till denna fredag. Med flyt så hade vi kunnat få med oss en pinne, det är trots allt bara 0-1 vi pratar om.
Med tanke på att vi har en skadefylld trupp så är det tom en riktigt bra insats.
Vi gratulerar Bergsjö till seriesegern och önskar dom lycka till i femman. Ett lag som vi alltid har haft justa fighter mot.

Matchens GaFFlar
RInman: En klassisk insats från en klassisk spelare i GaFF. Tar knappt ett steg fel på 90 minuter och på hans kant händer det inte mycket, oavsett vilka spelare BIF väljer att utmana med.
Philip: Gör sin bästa match i år. Släpper inga returer och ligger längre ut den här matchen och avstyr möjliga målchanser för Bergsjö.
Lasse: Tar ett stort ansvar på mitten både defensivt och med boll. Har en riktigt hög nivå när han är på det här humöret.